Politika privatnosti

Datum stupanja na snagu: 25.02.2020.godine.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Milveco Consulting doo je vlasnik i administrator ovog Foruma. Posvećeni smo zaštiti i poštovanju Vaše privatnosti.

Milveco Consulting kao obrađivač Vaših podataka strogo poštuje privatnost svojih korisnika na Forumu. Ova politika privatnosti objašnjava na koji način prikupljamo, koristimo, i obezbeđujemo Vaše podatke kada koristite Forum.

Potpuno smo posvećeni da isključivo zakonito i transparentno prikupljamo samo najminimalnije neophodne podatke u svrhu funkcionisanja Foruma i omogućavanja Vama da kreirate nalog i koristite Forum. Preduzimamo mere u cilju zaštite od neovlašćene ili nezakonite obrade, kao i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja primenom odgovarajućih tehničkih, organizacionih i kadrovskih mera.

U ovoj politici “mi”, “nas”, “naš” se odnosni na Milveco Consulting.

Za sva pitanja i ostvarivanje prava u vezi sa obradom Vaših podataka o ličnosti možete nam se obratiti putem kontakt stranice na internet adresi https://milveco.com/contact/ ili na e-mail: legal@milveco.com.

Obrada i zaštita podataka o ličnosti se zasniva na sledećim načelima:

  • Načelo zakonitosti, poštenja i transparentnosti
  • Načelo ograničenja u odnosu na svrhu obrade
  • Načelo minimizacije podataka (dozvoljeno je obrađivati samo one podatke koji su očigledno
   potrebni i primereni za postizanje zakonske svrhe obrade)
  • Načelo tačnosti (uključuje i obavezu ažuriranja, ispravke i brisanja netačnih podataka)
  • Načelo ograničenja čuvanja (čuvanje podataka samo u roku koji je neophodan za
   ostvarivanje svrhe obrade)
  • Načelo integriteta i poverljivosti (odgovarajuća zaštita, IT; tehničke, organizacione i
   kadrovske mere).
   1. Svrha i osnov obrade

Vaš lični podatak “E-mail” adresa prikuplja se u svrhu pružanja usluge Foruma od strane obrađivača i  kreiranja vašeg naloga i omogućavanja Vam korišćenja Foruma.
Obrada je neophodna u cilju pružanja usluge Foruma i kreiranja vašeg naloga.

   1. Koje podatke prikupljamo o vama i kako se vaši podaci koriste?

A) Podaci vašeg profila

Da biste koristili Forum potrebno je da registrujete Vaš nalog na Forumu. Da biste registrovali Vaš nalog potrebno je da unesete određene podatke kako bismo mogli da Vam pružimo uslugu i omogućimo Vam korišćenje Foruma. Podaci koji su nam neophodni su Vaše Korisničko ime, šifra, i E-mail adresa.

Vaše “Ime za prikaz” i “Nadimak” su uvek javni, ali Vi birate da li ćete koristiti Vaše pravo ime ili pseudonim.

Nakon registracije Vaše “Ime za prikaz”, “Nadimak” i “Korisničko ime” su isti. Ovo možete promeniti kada god želite na stranici vašeg naloga.

Nakon registracije Vašeg naloga Vi imate opciju da unesete i ostale podatke koji će biti javni:

   • Titula
   • Avatar
   • O meni
   • Website
   • Okupacija
   • Potpis
   • Nalozi na socijalnim mrežama
   • Lokacija
   • Vremenska zona
   • I ostali podaci o vašem profile koje želite da se vide na Forumu.

Dok koristite Forum sledeći podaci mogu biti prikupljani ali neće biti javni niti će treća lica imati uvid u njih:

   • IP adresa
   • Lokacija
   • Tip internet pretraživača
   • Operativni system
   • Dužina trajanja posete i pregledane stranice

Većina aktivnosti na Forumu je javna. Informacije koje drugi korisnici postave o Vama takođe. Na primer, drugi korisnik Vas može pomenuti koristeći “@nadimak” u svom postu i Vaš nadimak će biti vidljiv.

Vi ste odgovorni za vaše Teme, Postove, i druge informacije koje postavite na našem servisu. Predlažemo da pažljivo razmotrite  koje podatke činite javnim, pogotovu ako se radi o osetljivim podacima.

Možete izabrati da se registrujete putem povezivanja vašeg naloga na drugom servisu poput Facebooka. Drugi servis nam može poslati informacije o Vašem profile na tom servisu. Koristimo ove podatke da Vam omogućimo korišćenje servisa i mogućnosti poput unakrsnog postovanja i autentifikacije. Kreiramo Vaš nalog na Forumu na osnovu podataka koje delite na drugom servisu.

B) Kontakt podaci

Koristimo Vaše kontakt podatke (E-mail adresa) da autentifikujemo vaš nalog i učinimo ga, kao i naš Forum, sigurnim, sprečimo spam poruke, prevaru i zloupotrebu. Koristimo Vašu E-mail adresu i da bismo Vam omogućili određene usluge poput verifikacije prijave i resetovanja šifre na Vaš zahtev, kao i da bismo Vas obavestili o novostima na temama i forumu koji pratite, novim odgovorima ili temama, pominjanjima ukoliko ste to odabrali. Možemo koristiti Vašu E-mail adresu da Vas obavestimo o drugim delatnostima i ponudama Milveco Consultinga.

Možete se u svakom trenutku odjaviti od ovih obaveštenja.

Ako nas kontaktirate putem E-maila, sačuvaćemo sadržaj Vaše poruke i Vašu E-mail adresu kako bismo mogli da Vam odgovorimo.

Vaša E-mail adresa neće biti korišćena u druge svrhe sa kojim se niste saglasili niti će biti data na uvid  trećim licima.

C) Kolačići

Kolačić je mali deo podataka koji se čuvaju na vašem računaru ili mobilnom uređaju. Kao i mnogi internet sajtovi, koristimo kolačiće i slične tehnologije za prikupljanje dodatnih podataka o upotrebi internet stranica i za rad sa našom zajednicom. Iako većina internet pretraživača automatski prihvata kolačiće, podešavanja mnogih pretraživača mogu se podesiti da odbiju kolačiće ili da vas upozore kada internet lokacija pokušava da postavi kolačić na računar. Međutim, neke od funkcija naše zajednice možda neće pravilno funkcionisati ako onemogućite kolačiće. Ne podržavamo opciju pretraživača „Ne prati“. Ovde možete saznati više o tome kako koristimo kolačiće i slične tehnologije.

Koristimo kolačiće u sledeće svrhe:

   • Status – koristimo kolačiće da utvrdimo da li ste prijavljeni na Forum kako biste mogli da ga koristite
   • Sigurnost – koristimo kolačiće kao sigurnosni element u svrhu zaštite korisničkih naloga, uključujući prevarno korišćenje podataka za prijavljivanje i radi zaštite samog Foruma.

D) Podaci o logovanju

Informacije dobijamo kada gledate sadržaj na ili na neki drugi način komunicirate sa našim Forumom. Na primer, kada posetite naš internet sajt, prijavite se na naš Forum, stupite u interakciju sa našim e-porukama, možda ćemo dobiti informacije o vama. Ovi podaci uključuju informacije kao što su vaša IP adresa, vrsta pretraživača, operativni sistem, referentna internet stranica, i informacije o kolačićima. Mi koristimo podatke da bismo upravljali našim uslugama i osigurali njihov siguran i pouzdan rad.

   1. Podaci koje delimo

Treba da znate da bilo koje informacije koje dajete na Forumu – uključujući informacije o profilu povezane sa nalogom koji koristite za objavljivanje informacija – mogu da čitaju, prikupljaju i koriste drugi korisnici Foruma. Vaši postovi i određene informacije o profilu mogu ostati i nakon što ukinite račun. Molimo vas da razmislite o osetljivosti bilo koje informacije koju delite na Forumu.

Da biste zatražili uklanjanje vaših podataka sa Foruma kontaktirajte nas putem kontakt stranice na adresi https://milveco.com/contact/.

Na Forumu možete naići na linkove koji vas usmeravaju i vode na druge internet sajtove čije politike privatnosti mogu biti drugačije od naših. Ako svoje podatke poverite trećim sajtovima, vaši podaci na tim sajtovima podležu politikama privatnosti tih sajtova.

Forum sadrži funkcionalnosti društvenih mreža poput dugmeta za Facebook deljenje “Podeli” i Twitter “tweet”. Ove funkcionalnosti prikupljaju vašu IP adresu, koju stranicu ste posetili na Forumu i mogu postaviti kolačić kako bi omogućili deljenje ukoliko kliknete na ove dugmiće. Vaša interakcija sa ovim funkcionalnostima podleže politikama privatnosti kompanija koje su ih omogućile.

Vaši podaci neće biti preneti niti dati na uvid trećim licima osim u slučaju potrebe postupanja u skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije i zahtevima nadležnih organa.

Vaši podaci neće biti iznošeni van zemlje.

   1. Kako da pristupite vašim podacima i kako da ih kontrolišete

A) Pristup ili ispravljanje vaših ličnih podataka

Imate pravo da zatražite kopiju svojih podataka i da uložite prigovor na naše korišćenje Vaših podataka. Ako ste registrovali nalog na Forumu, pružamo Vam alate i podešavanja naloga za pristup, ispravljanje, brisanje ili modifikaciju ličnih podataka koje ste nam dali i povezanih sa vašim nalogom. Možete zatražiti preuzimanje podataka sa svog računa, uključujući i kreirani sadržaj (postove). Takođe možete zatražiti ispravku, brisanje ili modifikaciju ličnih podataka. Nakon izvršene ispravke o izmenama ćemo Vas odmah obavestiti.

B) Brisanje ličnih podataka

Možete da zatražite brisanje naloga. Ovo će uključivati lične podatke, podatke o profilu, kreirani sadržaj, evidencije, itd … Kolačiće bi trebalo izbrisati sa vaše strane. Skoro svi pretraživači imaju mogućnost brisanja kolačića.

C) Ograničavanje obrade

Zahtevajte da prestanemo da koristimo vaše podatke: U nekim slučajevima možete tražiti da prestanemo da koristimo, čuvamo  i na drugi način obrađujemo vaše podatke tamo gde verujete da nemamo odgovarajuća prava za to. Na primer, ako više niste aktivni korisnik, možete zatražiti da izbrišemo vaš nalog (kontaktirajte nas). Tamo gde ste nam dali saglasnost da vaše podatke koristimo u ograničene svrhe, možete nas kontaktirati kako biste povukli tu saglasnost, ali to neće uticati na bilo kakvu obradu koja se već dogodila. Takođe možete isključiti upotrebu vaših podataka u marketinške svrhe tako što ćete nas kontaktirati.

Isključivanje komunikacije: Možete isključiti primanje obaveštenja e-poštom u vezi sa vašim forumima koje pratite ili promotivnih obaveštenja korišćenjem veze za odjavu unutar svake e-pošte, ažuriranja podešavanjapraćenja na Moj profil> stranici Praćenja ili na kontakt stranici internet sajta kao što je navedeno u daljem tekstu kako bismo uklonili Vaše kontakt podatke sa naše promotivne liste e-pošte ili baze podataka o registraciji.

D) Pravo na prenosivost podataka

Prenos podataka je mogućnost dobijanja nekih podataka u formatu koji možete zadržati na svojim uređajima ili deliti sa drugim servisima. Zavisno od konteksta, to se odnosi na neke Vaše podatke, ali ne i na sve Vaše podatke. Ako to zatražite, mi ćemo vam dostaviti elektronsku datoteku Vaših osnovnih podataka o nalogu.

E) Pravo na prigovor

Ukoliko smatrate za opravdano i neophodno možete nam uputiti prigovor na obradu vaših podataka. Imajući u vidu da su podaci E-mail adresa, korisničko ime i šifra neophodni za funkcionisanje vašeg naloga, u slučaju prekida obrade ovih podataka neće biti moguć pristup Forumu.

Prigovor nam možete uputiti na E-mail adresu: legal@milveco.com

Dužni smo da Vam, pružimo informacije o postupanju na osnovu Vašeg zahteva najkasnije u roku od 30 dana od dana prijema zahteva. Taj rok može biti produžen za još 60 dana, ako je to neophodno.

Ako ne postupimo po zahtevu lica čiji se podaci obrađuju, dužni smo da Vas o razlozima za nepostupanje obavestimo bez odlaganja i u zakonskom roku i da Vas poučimo o pravu na podnošenje pritužbe Povereniku, odnosno tužbe sudu.

   1. Kako čuvamo i obezbeđujemo podatke koje prikupljamo

Mi koristimo provajdere usluga hostinga za hostovanje informacija koje prikupljamo, i koristimo ozbiljne tehničke mere da osiguramo vaše podatke.

Sproveli smo niz kadrovskih, tehničkih i organizacionih mera u cilju zaštite Vaših podataka.

Pristup podacima ima samo administrator Foruma ispred Milveco Consultinga.

Vaši podaci čuvaju se dok postoji potreba za njima u cilju funkcionisanja vašeg naloga na Forumu, odnosno dok vaš nalog postoji registrovan na Forumu. Ukoliko izaberete da izbrišete vaš nalog i vaši podaci će biti izbrisani.

   1. Automatizovano donošenje pojedinačnih odluka i profilisanje

Na Forumu se ne vrši nikakvo automatizovano donošenje odluka niti profilisanje na osnovu Vaših podataka.

   1. Deca i naša zajednica

Naš Forum nije predviđen za upotrebu od strane dece i ne smete koristiti naše usluge ako ste mlađi od 18 godina.

   1. Samo online politika privatnosti

Ova politika privatnosti odnosi se samo na informacije prikupljene preko naše internet stranice.

   1. Vaša saglasnost na ovu Politiku privatnosti

Korišćenjem Foruma i registracijom prihvatate našu Politiku privatnosti.

   1. Izmene u ovoj politici privatnosti

S vremena na vreme možemo da ažuriramo svoju Politiku privatnosti. Obaveštavaćemo Vas o svim promenama tako što ćemo na ovoj stranici objaviti novu Politiku privatnosti.

Obaveštavaćemo vas putem e-pošte i / ili istaknutog obaveštenja o izmeni na Forumu, pre nego što promene stupe na snagu i ažuriraćemo „datum stupanja na snagu“ na vrhu ove Politike privatnosti.

Savetujemo vam da periodično pregledate ovu Politiku privatnosti radi bilo kakvih promena. Promene ove Politike privatnosti stupaju na snagu kada se objave na ovoj stranici.

   1. Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Politici privatnosti, kontaktirajte nas putem kontakt strane na adresi https://milveco.com/contact/ ili na e-mail: legal@milveco.com

Ova Politika privatnosti važi od 25.02.2020.godine.

O NAMA

Ekspertski tim za Javne nabavke i tendere
Organizatori najaktuelnijih savetovanja

KONTAKT

tenderi@milveco.com
+381 63 531 581
+381 11 4516 820

Copyright © 2024 Milveco Consulting. Sva prava zadržana.