Pravila foruma

PRAVILNIK ZA KORIŠĆENJE MILVECO CONSULTING FORUMA

Forum Milveco Consulting-a, osnovan je u cilju razmene znanja, profesionalnog usavršavanja i širenja kontakata i mreže stručnjaka za javne nabavke i zaštitu podataka o ličnosti. Svaki član Foruma svojim učlanjenjem prihvata sve odredbe ovog Pravilnika i dužan je da ga poštuje.
Član koji ne poštuje Pravilnik biće odgovarajuće upozoren i sankcionisan u skladu sa pravilima navedenim u sekciji Sankcije.
Član je obavezan da poštuje druge članove i njihovo mišljenje bez obzira da li se sa njim slaže ili ne.

Korisnici i posetioci Foruma Milveco Consulting-a obavezni su da se pridržavaju sledećih pravila:
 1. Strogo je zabranjeno vređanje ili provociranje drugih članova Foruma. Postovi koji sadrže uvrede, pretnje, vulgarne reči, pornografiju, otvorene klevete ili pozive na nasilje, kao i poruke koje moderatori Foruma smatraju nepriličnim, neće biti tolerisane i korisniku Foruma će biti zabranjen pristup. Ovo uključuje, ali se na to ne ograničava, i sve oblike nacionalne, rasne, verske, seksualne i bilo kakve druge mržnje, diskriminacije i/ili relativizacije.

Molimo vas da, ukoliko primetite poruke koje sadrže gore navedeno, to prijavite moderaciji i na taj način pomognete održavanje forumskih pravila.

 1. Nije dozvoljeno bilo kakvo oglašavanje, promovisanje, reklamiranje ili propagiranje, uključujući političko, religiozno i komercijalno. Svaka reklama komercijalnih i nekomercijalnih sadržaja, drugih Foruma, drugih sajtova, firmi, vaših ili usluga drugih, na bilo kom delu Foruma, uključujući potpis, lični tekst i polje “Ukratko o sebi:” korisnika je zabranjeno. Postovi i teme ovog tipa neće biti odobreni i biće obrisani a korisniku zabranjen pristup Forumu usled nepoštovanja pravila.
 1. Nije dozvoljeno raspravljanje o političkim temama.
 1. Molimo vas da se držite teme. Poruke koje skreću raspravu sa teme mogu biti obrisane ili prebačene na drugu temu. Namerno i sistematsko skretanje tema i drugi vidovi ometanja diskusije neće biti tolerisani.
 1. Nije dozvoljena upotreba materijala koji su zaštićeni autorskim pravom.
 1. Nije dozvoljeno pisanje teksta ili delova teksta velikim slovima (CAPS LOCK), jer se taj način pisanja prema Internet bontonu smatra vikanjem. Ako želite da naglasite deo teksta, koristite bold, underline, color, italic…Nije poželjno naglašavati kompletnu poruku, izdvajati je od drugih, na bilo koji od navedenih načina.
 1. Nije dozvoljeno korišćenje dugačkih i uvredljivih potpisa. Zabranjeno je koristiti provokativne avatare i potpise.
 1. U potpisu se ne smeju stavljati baneri ili linkovi ka drugim sajtovima ili druge reklamne aktivnosti.
 1. Preporučujemo da drugim učesnicima ne ostavljate lične informacije o sebi (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese, itd.). Takođe, nemojte ostavljati podatke takve prirode o drugim osobama i učesnicima Foruma.
 1. Iznošenje podataka kojim bi se mogla narušiti privatnost ili ugled drugih članova je najstrožije zabranjeno.
 1. Nije dozvoljena krađa identiteta i lažno predstavljanje. Zabranjeno je korišćenje identičnih i veoma sličnih korisničkih imena i avatara drugih korisnika. Na ovaj prekršaj reaguje se na osnovu žalbe vlasnika originalnog naloga. Zabranjeno je korišćenje identičnih i veoma sličnih avatara koje koriste moderatori i administratori, jer takvi avatari mogu uneti zabunu kod korisnika.
 1. Nije dozvoljeno otvaranje tema koje nisu u vezi sa Forumom.
 1. Nije dozvoljena javna diskusija o radu moderatora i žalbe na njihov rad (za to se možete obratite putem kontakt stranice na internet sajtu Milveco Consulting-a)
 1. Administratori Foruma zadržavaju pravo i slobodu odlučivanja da:

– izvrše ispravke, adaptacije ili bilo koje druge promene na Forumu
– izvrše reorganizaciju informacija na sistemu
– uklone postove ili teme
– ukinu Forum u bilo kom trenutku, privremeno ili stalno
– promene ili ograniče funkcionisanje i pristup Forumu
– da promene ovaj Pravilnik bilo kada, i iz bilo kog razloga da odstupe od ovog Pravilnika ukoliko to trenutna situacija zahteva

PRIJAVLJIVANJE I KORIŠĆENJE FORUMA

Pisanje poruka, odnosno aktivno učestvovanje na Forumu, omogućeno je samo registrovanim članovima (korisnicima).
Korišćenje informacija preuzetih sa Foruma je isključivo na vlastitu odgovornost. Administratori Foruma se ne mogu smatrati odgovornim ni za kakvu štetu koja nastane korišćenjem neke od informacija preuzetih sa Foruma.
Sadržaj poruke predstavlja lični stav autora poruke. Ostali korisnici Foruma ne prihvataju odgovornost za sadržaj bilo koje poruke drugog korisnika Foruma.
Administratori i moderatori Foruma ne daju nikakve garancije po pitanju tačnosti, podobnosti, autentičnosti, zakonitosti, punovažnosti, kvaliteta, postojanosti, kompletnosti ili aktuelnosti poruka na Forumu.

Administratori Foruma ne daju garanciju da će Forum zadovoljiti sve vaše zahteve, da ćete dobiti odgovore na sva vaša pitanja i postavljene teme, da će Forum raditi bez prekida ili bez grešaka.
Svaki korisnik ima pravo da slobodno iznese svoje mišljenje o nekom pitanju ukoliko se ne kosi sa ovim Pravilnikom.
Prilikom otvaranja tema ili pisanja odgovora, korisnici su dužni da poštuju ovaj Pravilnik, pogotovu deo koji se odnosi na način pisanja na Forumu.

PISANJE NA FORUMU

Ne postavljajte temu o kojoj je već diskutovano ili je diskusija u toku.
Pre nego što započnete novu temu, pretražite Forum kako biste se uverili da takva tema već ne postoji. Ukoliko tema već postoji, pročitajte šta je do tada napisano, pa ostavite svoj komentar.
Trudite se da naslovi tema budu što deskriptivniji. Kod pokretanja teme, izbegavajte naslove tipa \Pomoć\, \Pitanje\ i slično, vec naslov napišite tako da se već čitanjem naslova može zaključiti o čemu se u temi radi.
Nemojte pisati poruke tipa \Da\, \Ne\, \Jeste\, \Nije\, \Tako je\, \Nije tako\, \Ja takodje\, \Slažem se\ i slično. Ovakvi odgovori nemaju mnogo smisla i koristi i zagušuju rad Foruma. Svaki svoj odgovor obrazložite svojim stavom ili iskustvom vezanim za temu.

Nemojte da šaljete poruke koje sadrže samo smajlije. Iako smajli nekada može lepo da opiše šta mislite, odnosno šta želite reći, poruka koja sadrzi samo smajlije nije poželjna.
Nemojte postavljati poruke koje su reklamne (komercijalne) prirode.
Forum nije mesto za reklamiranje Vašeg posla, sajta, firme, ili bilo čega drugog.

SANKCIJE

Ukoliko se korisnik ponaša u suprotnosti sa ovim Pravilnikom i greške ponavlja biće mu zabranjen pristup Forumu.

DODATNE NAPOMENE

Administratori i Moderatori Foruma zadržavaju diskreciono pravo da, kada smatraju da situacija to zahteva, odreaguju na način koji smatraju prikladnim, čak iako se on ne nalazi u pravilima ili se sa istima kosi.
Ukoliko je neki Vaš autorski sadržaj na Forumu korišćen, a Vi želite da on bude potpisan ili uklonjen, kontaktirajte nas preko kontakt stranice na internet sajtu Milveco Consultinga sa nekim dokazom da je sadržaj Vaše vlasništvo.

Dozvoljeno je postavljanje linkova primerenih sadržaju na Forumu.
Milveco Consulting ne snosi nikakvu odgovornost za poruke korisnika i posetilaca Foruma.
Zadržavamo pravo da uklonimo, izmenimo, premestimo ili zatvorimo bilo koju temu ili poruku iz bilo kog razloga.
Vlasnik Foruma se ne obavezuje da obrazloži razloge za uklanjanje poruka i zadržava pravo da ugasi naloge korisnika koji krše navedene standarde.

Milveco Consulting Forum je kreiran u cilju zajedničkog druženja, profesionalne razmene znanja i pronalaženja odgovora na sve vaše svakodnevne dileme i sporne situacije. Verujemo da naš  Forum može značajno olakšati vaš rad, učiniti ga zanimljivijim i pomoći vam da uvek budete u korak sa novim dešavanjima u oblasti vašeg posla.

Zbog toga je bitno da svi zajedno poštujemo pravila Foruma, ponašamo se profesionalno i kolegijalno kako bi Forum bio i ostao naše zajedničko mesto na koje ćemo rado dolaziti da podelimo svoja iskustva ali i dobijemo brzu i dragocenu pomoć kako od drugih kolega učesnika Foruma tako i od iskusnih stručnjaka Milveco Consulting-a.

Vaš Milveco Consulting

O NAMA

Ekspertski tim za Javne nabavke i tendere
Organizatori najaktuelnijih savetovanja

KONTAKT

tenderi@milveco.com
+381 63 531 581
+381 11 4516 820

Copyright © 2024 Milveco Consulting. Sva prava zadržana.